シラバス参照 |
科目一覧へ戻る | 2015/09/30 現在 |
開講学期/Course Start | 2015年度 後期 |
---|---|
開講曜限/Class period | 水5、6 |
授業区分/Regular or Intensive | 週間授業 |
対象学科/Department | 全専攻 |
対象学年/Year | 1 |
授業科目区分/Category | 博士前期課程 大学院共通科目 |
必修・選択/Mandatory or Elective | 選択 |
授業方法/Lecture or Seminar | 演習 |
授業科目名/Course Title | 英語プレゼンテーション基礎 |
単位数/Number of Credits | 2 |
担当教員名/Lecturer | Mike Nima |
時間割コード/Registration Code | SP113 |
連絡先/Contact |
ゲイナー ブライアン(Q513 0143-46-5843 bgaynor@mmm.muroran.ac.jp) ハグリー・エリック・トーマス(Q508 46-5835 hagley@mmm.muroran-it.ac.jp) |
オフィスアワー/Office hours |
ゲイナー ブライアン(水曜日9:30~11:00)
ハグリー・エリック・トーマス(火曜日12:55~14:25) |
更新日/Date of renewal | 2015/09/19 |
---|---|
授業のねらい /Learning Objectives |
This course aims to give the students the vocabulary and expressions needed to give a successful presentation in English. Coursework will include examples of presentations and various listening and speaking activities that will help enable students to learn and practice specific expressions and structures. The course will also cover presenting techniques, body language, visuals and audience interaction. By the end of the course students will be able to deliver a professional presentation on a subject of their choosing which will be used in assessing the student's final grade. |
到達度目標 /Outcomes Measured By: |
Students will develop and practice a variety of presentation techniques for academic and professional settings. |
授業計画 /Course Schedule |
総学習時間数 22.5時間 Week 1: Introduction, making and using notes, intros Week 2: Getting Ready, 2nd intros Week 3: Unit 1, Self-Introductions Week 4: Unit 1 Week 5: Unit 1, Mini Presentation 1 Week 6: Unit 2 Week 7: Unit 2 Week 8: Unit 3, Mini Presentation 2 Week 9: Unit 3 Week 10: Unit 3 Week 11: Unit 5, Mini Presentation 3, Final Presentation Topics Week 12: Unit 5 Week 13: Final Presentation preparation Week 14: Final presentations (Group A) Week 15: Final presentations (Group B) 自己学習の確保を促すために毎週宿題があります。プレゼンテーションの復習、次回のクラスのための予習もあります。 To encourage students' self-learning, homework will be assigned each week. In addition, review activites and necessary preparation tasks for the next class will also be assigned. |
教科書 /Required Text |
Present Yourself 2, 2nd edition, 2015, Stephen Gershon(ISBN:9781107435780) |
教科書・参考書に関する備考 |
[教科書] Present Yourself 2, 2nd edition, 2015, Steven Gershon [参考書] Electronic dictionaries allowed [備 考] 筆者 Steve Gershon 出版社 Cambridge |
成績評価方法 /Grading Guidelines |
課題、受業での口頭プレゼンテーション発表等50%、 学期末口頭プレゼンテーション発表50%の割合で評価する。100点満点中60点以上を合格とする。 This course will be assessed as follows: 1: A weekly assessment based on class work and/or mini presentations (50%). 2: An end of term oral presentation (50%). Students need to achieve a grade of 60% or more in order to pass. |
履修上の注意 /Notices |
欠席は理由の如何にかかわらず3回までしか認めない。『学生便覧』に載っている欠席届を教務課に提出すること。4回以上欠席した者は再履習しなければならない。正当な理由なく遅刻した場合は、欠席扱いとなる。 不合格者は再履修になります。 Irrespective of the reason, only 3 absences from class are accepted. An absence form (as detailed in the Student Handbook) must be submitted to the Education section for each absence. If student is absent from 4 or more classes they will have to repeat the entire course. Students who are late for class without a legitimate reason will be marked absent. Students who fail the course will have to repeat the entire course. |
教員メッセージ /Message from Lecturer |
1.遅刻はしないこと。出席をとった後の入室は遅刻とみなす。 2.原則として、授業開始後の途中退室は認めない。許可なく退室した者は、欠席とみなす。 3.出席した以上、授業に参加することの意思表明をしたことになるので、積極的・協力的な姿勢で学習に臨んでもらいたい。 4. Each student will be required to prepare and give four (4) Mini Presentations and one (1) Final Presentation in front of other students in the class. |
学習・教育目標との対応 /Learning and Educational Policy |
JABEE基準(1)(f)の「国際的に通用するコミュニケーション基礎能力」、及び学習・教育目標E「自分の意見を論理的に整理し、他者に説明する能力」に対応している。 |
関連科目 /Related course |
To assist in the student's professional development and future career both in Japan and abroad. |
備考 /Notes |
Please note that his course will be delivered entirely in English. 英語で授業。 |
No. | 回(日時) /Time (date and time) |
主題と位置付け(担当) /Subjects and instructor's position |
学習方法と内容 /Methods and contents |
備考 /Notes |
---|---|---|---|---|
該当するデータはありません |